Under vintern har folks kläder dominerats av svart, marinblått och andra mörka färger. Det är som färgskalan fångat sinnesstämningen i denna pandemi. Men nu syns allt fler nyanser av rött, rosa, cerise, lila och turkos. Pasteller som kanske speglar den ljusning och glädje som vaccineringen ger hopp om. Eller så längtar folk efter sommarens färgskala och går före med sitt klädval. Ljus och pasteller är så välkomna som motgift till allt trist och tråkigt som pandemin orsakat. Det är precis vad jag behöver.

Jag ser dig
Jag ser dig som
aspackad på parkbänken
neddrogad på plattan
tar en blackout från livet

jag ser dig som
sitter vid köksbordet
elakheter flödar ur munnen
medan livet rinner förbi

jag ser dig som
hatar samhället och polisen
slår, skär, stjäl och bränner
medan natten blir till dag

jag ser dig som
kränker och hotar digitalt
sprider hat och lögner
med en mun utan ansikte

jag undrar vad
som en gång hände dig
vilket gjorde att detta
blev din väg i livet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa