En kvinna kommer fram. Jag känner henne inte men min klädsel med emblem och munskydd signalerar att jag är tillgänglig. Hon berättar om sin ovilja att ta vaccin och en enorm rädsla för sprutor. Det är så många svåra frågor samtidigt tycker hon. Risken att insjukna i covid-19, rädslan att sjukdomen blir svår, sprutskräcken och oron för de biverkningar som tidningarna skriver om. Paletten av rädslor som kvinnan väger mot varandra är hon inte ensam om. Hon står i ett vägskäl och jag kan bara lyssna på hennes dilemma. Kanske kommer den största rädslan att styra vägvalet.

Vägval
Morgonen gryr långt borta
oskyldiga förlorar livet
är bara på fel plats
när grupper strider
för att tvinga alla
följa deras valda väg
demokrati och lagar
saknar betydelse
när de tar sig rätten
att bestämma livsväg
för andra som inte vill
gå åt samma håll.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa