Vårsolen värmer marken och blommor söker sig mot ljuset. Först kom blåsippor. Sedan tussilago (hästhov), tusensköna (bellis) och scilla (blåstjärna). På balkongen växer vårens första härdiga blomster och tomatplantor står i växthuset. Inne under växtlampa finns hopp om flera ätbara växter i olika former, storlekar och smaker. Växtkraften både inne och ute ger insikten att för växterna är detta ett år som alla andra år. Våren kommer med växlande väder och ger en försmak av sommar.

Morgon
Vaknar pigg 
efter god sömn
det ökar lyckan
säger forskare
rätt självklart
trött och grinig
gör ingen glad.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa