I pandemins väntrum står tiden stilla. I över ett år har vi väntat på slutet med en önskan om att återfå ett vanligt liv. Tankarna fokuserar på en ljusare framtid men samtidigt lägger vissa sin kraft på att gräva i historien. De tittar i backspegeln på hur allt startade och ser sig som experter på hela spektret av effekter som en pandemi innefattar. Få har hela den vetenskapliga kompetensen men många har åsikter. Vissa har en backspegel som är större än framrutan och har fokus på att skuldbelägga. Andra tittar i backspegeln med fokus på lärdomar för framtiden för detta vill ingen ha i repris. Det som är historia kan ingen påverka bara lära av. Nu behöver vi se framåt och agera så att vi kan återfå vardagslivet.

Okänd framtid
Jag är på väg bort
men du ser det inte
ditt trygghetsbehov
har lagt en våt filt
som täcker mig
kväver mig sakta
så jag kryper ur den
för att finna syre
i en okänd framtid
utan garantier
men jag lever.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa