Min vän har drabbats av ett vemod som gränsar till en depression. Livskamraten drog iväg samtidigt som pandemin drog in. En stillsam saknad och sorg över det som gått förlorat det sista året fyller nu vardagen. Ett svårmod fullt av längtan efter en ny livskamrat. Men livet fortsätter som ensam i lägenheten samtidigt som det sociala livet står helt stilla. Ett liv fyllt av vemod. Precis som säkerligen många andra som drabbats svårt av annat än sjukdomen covid-19. Våren kommer med stora kliv om än den ibland tar två steg fram och ett tillbaka. Samtidigt som vi gläds åt våren håller vi kontakt med dem som lever i vemod. Tillsammans håller vi hoppet uppe. Kämpar igenom denna pandemitid med sikte på den sociala frihet som vi hoppas kommer samtidigt som sommarsolen.

Tvångströja
Natten ger frihet
från den lutheranska
flitens tvångströja
drömmar betar
på saftiga ängar
i mörker
gnatspindlarna 
blir osynliga
kryper in i
väggspringorna
skuld och dåliga
samveten befrias.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa