Goda människors gärningar sker ofta i det tysta. Dem bara finns där med hjälp, omtanke och lyhördhet. Men framförallt ger dem andra sin tid. Tid som kunde använts till något i eget intresse. Tid verkar annars vara en bristvara. ”Bråttom, mycket att göra, stressig dag, hinner inte” är ord som omger oss. Tidsbrist innebär att man prioriterar annat, eller låter bli att prioritera. Medvetet eller omedvetet.

Det är lätt att ta vardagslivet för givet. Att lägga tid på något eller någon som bara är energitjuvar kan ske av olika skäl. Allt från pengar till att inte vilja såra någon med ett ”Nej!” Men förluster belyser värdet av det vi försakar. Nu saknar vi friheten som fanns 2019. Klarast lyser saknaden av det vi verkligen prioriterar, eller borde ha prioriterat. Som att umgås med personer som fyller livet med energi och glädje. Egna intressen som lagts i träda. Någon för vilken vi borde varit den goda medmänniskan och ställt upp för med inte gjorde. Livets pausknapp i coronatid ger tid för eftertanke. När friheten är åter kommer sannolikt många att ändra i sitt liv. Allt från små justeringar i vardagen till livsomvälvande stora steg ut i det okända men efterlängtade.

Inbodda hus
Du söker
bland skuggorna
dig ut ur myten
om dig själv
att renovera själen 
tar lång tid
en ensam färd
genom gamla
inbodda hus.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa