Det är trängsel på dansbanan. Dansare från hela landet deltar. Dem följer musiken med en sväng hit och en dit i en långdans. Planen är att dansa över landet men redan i starten krånglar det. Håll tempot ropar dansledaren samtidigt som orkestern tar paus efter paus. Dansarna försöker hänga med i alla svängar, tempoväxlingar och stopp. Några lämnar långdansen och smiter före. Andra är tålmodiga och accepterar alla förändringar men suckar tyst. Dansen efter vaccinprogrammet mot covid-19 pågår. Det krånglar men skänker hopp om en befrielse från coronadiktaturens förbud.

Solvärme
Skuggan vid husknuten
överrumplas av vårsolen
gamla löv trampas
sönder av skosulor
utplånas mot gruset
solen ler och bländar
ögon ovana vid ljus
värmen omfamnar
känslor tinar fram
ljusnande tider
i mitt underbara liv.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa