Pandemin skapar sociala restriktioner. Naturen och balkongen är viktiga i den frihet som är kvar. Sedan kommer kväll efter kväll som ska fyllas med annat än socialt uteliv. Så många pandemiresor det blivit men aldrig till de resmål som var planlagda. Och alla längre resor har varit digitala. Det började med unika byggnader och natur i andra länder. Därefter återupplevdes tidigare besökta örtagårdar och trädgårdar i Sverige. Nu är det vintersport och friidrott. Dag har lagts till dag som blivit veckor och månader. Resan fortsätter i digitala medier med hopp om återgång till gamla fria tider. Inte trodde jag att bakåtsträvan skulle bli den nya framtiden men så är det. Livsglädjen matas med drömmar om att dåtidens villkor ska överföras till nutid.


Sandstorm
Corona blåser
runt i vardagen
en sandstorm
som retar ögonen
tårar börjar rinna
skapar dimridåer
synen grumlas
gråten renar sikten
tankarna klarnar
en morgondag
är friheten åter
glädjetårar rinner.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa