Pandemin påverkar allt vi är vana vid. Vardagen är i pausläge. Det krävs tålamod, stort tålamod, för att vänta ut detta oberäkneliga virus. Men även transparens från makthavare. Att de redovisar bakgrunden till besluten och hur det påverkar befolkningen så att ”falska nyheter” inte uppkommer. När statistik är tillgänglig och beskeden tydliga minskar utrymmet för spekulationer och felaktigheter.

Här är statistiken öppen och man har varit tydlig med att alla får sitt erbjudande om vaccination via brev. Vid samtal med 80+ berättar dem att de kontrollerar sin brevlåda. Telefonbedragare har ingen chans. Som yngre väljer jag att följa statistiken, ser spridning och vet att screening av de oönskade mutationerna är omfattande. Makthavarna, statistiker, vårdpersonal och alla andra berörda gör sitt bästa och har bra faktaunderlag. Jag får ha tålamod och tilltro.

Vardagar
Ålder är en siffra och livet oförutsägbart
rättvis fördelning av motgångar finns inte
sjukdom och död slår till urskillningslöst

så står vi där under kalla vinterdagar
morgontrötta vinterbleka i varma kläder
på väg mot ännu en vardags utmaningar

det är alla dessa vardagar som är livet
varje dags glädjeämnen ska vi minnas
värdesätta det liv vi faktiskt lever

att leva i nuet med glädje är viktigt
utan förvarning kan villkoren krascha
vi får en ny verklighet att tackla.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa