Oavsett politisk åsikt får man acceptera valresultat, valda politiker och av dem utsedda makthavare. Är man missnöjd finns en grundlagsskyddad yttrandefrihet. Man har rätt att uttrycka sin åsikt även i radio, i tv och på webben. Men man får inte förtala eller kränka någon än mindre hota.

Under pandemiåret 2020 lyfte många personer sina åsikter om Sveriges valda strategi. Kunskapsbasen hos de missnöjda var varierande. Det fanns dem med sakkunskap inom något av de vetenskapliga områden som en pandemi innefattar. Andra var självutsedda sakkunniga inom alla områden. Och det har hela tiden varit okej att ha synpunkter oavsett hur kloka eller tokiga de har varit. Men när vissa missnöjda sprutar ut åsikter som spottloskor av hot är det inte okej. Det är lagbrott.

Attack
Ser olika ansikten
varje dag överallt
leende och glada
sorgsna men hoppfulla
trötta som vill vila
och ansikten jag ogillar
de som lyser av okunskap
med munnar överfulla
av kränkande elaka ord
ansikten som synliggör
ensamhet och svaghet
en överdriven självbild
genom attack mot andra.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa