Internationell upphandling av vaccin med leverans till alla länder i partnerskapet. Tidsplan med volymer är fastställd och likaså nationella direktiv för turordning. Allt samordnat av makthavare med hög tilltro till sin egen förmåga. I hela landet sker förberedelser enligt denna plan.

Sedan kommer verkligheten. Leveranser blir mindre och försenas samtidigt som turordningen för vaccinering ändras. De nationella makthavarna har förvarning om leveransproblemen men regionala utförare säger att de inget fått veta. Det svenska folket, media och alla utförare vilkas planer nu helt kullkastats får tydligen lyssna på presskonferenserna. Inget följer plan, inte ens samarbetet. Sverige leds genom monologer av makthavare i strålkastarljus från media-team.

Makthavare
Det finns olika
sorters makthavare
dem med öppen agenda
andra som flyger tyst
långt under radarn
så ingen kan se dem
eller ifrågasätta
vägvalet mot målet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa