Allt levande har en överlevnadsinstinkt, så även virus. Covid-19 hittar därför hela tiden nya sätt att lura kroppen och hindra naturlig flockimmunitet. Vaccination krävs för att övertrumfa viruset. Enligt lag ska vården prioritera dem med störst behov. De allra flesta har accepterat sin plats i turordningen. Sedan finns dem som inte följer listan. De påkomna säger att doser riskerat att kasseras och som nödåtgärd har makthavarna vaccinerat sig själva och närstående. Men att ha reservkandidater från kö är inga problem inom tätort. Tänk vilken egennytta [1] det går att få om man inte klarar att planera eller har en dold agenda.

Sista andetagen
Han vill inte dö
vet bara inte hur
han ska orka andas

krafterna sinar
kampglöden falnar
andetagen upphör

så öppnas en dörr
ljus vid horisonten
visar vägen till frid.


1. Korruption | Polismyndigheten (polisen.se)

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa