Allt levande kan mutera vilket även gäller människor och djur. Hos virus går processen extremt snabbt och Covid-19 är inget undantag. Det har därför hela tiden varit självklart att virusmutationer kommer att uppstå. Drygt ett år senare finns därför, precis som väntat, flera nya stammar. Vissa nämns knappt medan den brittiska skapar rubriker. Sista veckan i januari var det osannolikt att den mutationen hade en större spridning i Sverige. Veckan efter varnar samma myndighet att den kommer att ta över och skapa en ny våg. Makthavarna berättar att vi idag saknar tillräcklig testkapacitet för mutationer. Det var oväntat efter ett år med pandemi. Eller kanske inte.

Bra ledarskap
Aldrig efterfrågad
när den finns i vardagen
alltid saknad
när tillvaron är riskfylld
livets villkor
ger olika behov av trygghet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa