Vaknar till minus 11 grader. Under tiden i Lappland gav minus 35 ingen oro. Trädgården låg skyddad under isolerande snölager och kläder fanns. Nuförtiden är det balkongodling och varmaste dunjackan är kvar i förrådet. Odlingen idag kräver helt andra erfarenheter för att lyckas. Steget var kort från att vara en oerhört duktig markodlare till helt värdelös fyra våningar upp. Växtdöd kom genom torka, drunkning och frysning. Odlingslivets hårda skola har inneburit omtag. Hoppas de nya kunskaperna låter växterna överleva kylan. Väntar på resultatet med skräckblandad förtjusning. Än lever hoppet om skir grönska under våren.

Vilse
Väderprognos med
snövindar över oss
vaknar till kyla
blir förmiddag
i strålande sol
vid lunchtid
är jag säker
snövindarna
flög vilse
i nattmörkret.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa