Det är förunderligt hur dofter lyfter minnen. De knyter ihop nutid med dåtid blixtsnabbt. Som en doft på bussen igår. Jag trodde personen bakom mig åt en godis som jag gillade som barn. Doften svepte in och minnet av smaken blev lika intensiv som om jag haft den i munnen. Några hållplatser senare kliver kvinnan upp för att gå av. När hon passerar inser jag att godisdoften är hennes parfym.

Luften vi andas kan blanda nutid och dåtid på gott och ont. Den kan förmedla både fina minnen och mardrömmar från vårt förflutna när vi färdas i både tid och rum.

Näsan fylls av dofter.
Photo by Diana ✨ on Pexels.com

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse som användare samt för att säkerställa webbplatsens funktioner och tjänster. 

Upptäck mer från Anitas balkong

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa